Tóthné Vámosi Ágnes

autiszuloklub.siofok@gmail.com

+36 20 773 9956

Tóthné Vámosi Ágnes vagyok, egy kilenc éves autista kisfiú és egy öt éves kislány édesanyja.

Kisfiam diagnózisát a Vadaskert Alapítványnál kaptuk meg és én az első sokkot követően megpróbáltam az autizmus témájában szülőként nagyobb képzettséget szerezni. Lehetőség szerint szeretnék segíteni a szülőknek a diagnózis utáni nehézségekben, valamint az ellátásokkal, fejlesztésekkel kapcsolatos hiányosságok kiküszöbölésében, a közös és egyéni problémák feltárásában és a megoldások megtalálásában. 

Ezért – bár szakmám a kulturális területhez köthető – elvégeztem az AOSZ szülői mentorképzését, később a gyógypedagógiai asszisztensi képzést, és folyamatban van egy terápiás lelkigondozói képzés, amellyel a szükséges kompetencia tekintetében remélhetőleg még inkább az autista gyermekeket nevelő szülők segítségére lehetek majd. Rövidesen létrejöhet a térségünkben, az autizmussal élők érdekvédelmében alakuló szervezet is. 

Az autizmus az életünk része, a legnagyobb lecke, de lehetőség is arra, hogy elfogadást tanuljunk, megértsük az autizmussal élők állapotával járó nehézségeket, helyzetüket, megtanuljuk érteni őket és lehetőség szerint megoldásokat találjunk arra, hogy életük és családjuk életkörülményei jobbak, környezetük a számukra is élhetőbb legyen. 

Ahogy minden gyermek más személyiség, úgy minden autista számára más és más eszköz az, ami a fejlődést, az állapotában és környezetében változást, javulást hozhat. Ezért amennyire mentorszülői kompetenciám engedi, szeretnék segíteni azoknak, akiknek hasonló problémákkal kell szembenézniük, és eddig sodródtak a fejlesztési eszközök, és ellátások útvesztőiben.

A Dél-Balaton és Siófok térségében ezért forduljanak bizalommal hozzám, köszönöm az eddigi megkereséseket!

Elérhetőségeim:
egyéni: vgyongyver.agnes@gmail.com
szülőcsoport: autiszuloklub.siofok@gmail.com
Telefon: 06-20-773/9956

« vissza a mentorszülőkhöz