Krausz Katalin

Pest megye, Heves megye és Budapest és környéke

krauszkata@gmail.com

+36 20 482 2169

Két autizmussal élő felnőtt fiatalember édesanyja vagyok. Kisebb fiam autizmusában súlyosan érintett, nem beszél, epilepsziás, nagyobb fiam jelenleg matematika szakos az ELTE-n. Értelmileg akadályozottak pedagógiája és autizmus spektrum zavarok pedagógiája szakos gyógypedagógusként, mentorszülőként, animátorként (Utazás az autizmus körül), több érdekvédelmi egyesület tagjaként, segítőjeként igyekszem tudásom hasznosítani. Folyamatosan képzem magam annak érdekében, hogy az élet minél több színterén, az egészen kicsik fejlesztésétől kezdve a családsegítésen át a felnőtt ellátásig segíthessem az autizmussal élőket és családjaikat. Az egyik „legrégibb” mentorszülője vagyok az AOSZ-nak.
Jelenleg több budapesti óvodában és iskolában tanítok integráló gyógypedagógusként, a Vadaskert Alapítvány szülőcsoportjából alakult MITIŐK Egyesület alapító tagja vagyok. Több vidéki egyesülettel pl. az egri Ben Egyesülettel is élő kapcsolatom van.
Az FSZK oktatási pályázataiban oktatási mentorként tevékenykedtem. Felnőtt korú autizmussal élő embereket munkahelyi mentorként segítek, valamint a „Magázóna” (Aura Egyesület, Budapest) programban is részt veszek.

Megjegyzés: elsősorban emailben keressenek, mivel aktívan tanítok (gyakran az esti órákban is), így a telefont nem tudom mindig felvenni. Ha szükséges mégis a telefonon, akkor kérem keressenek többször.

 

« vissza a mentorszülőkhöz