Dömötör Éva

Nyugat-Dunántúl

autizalaegerszeg@gmail.com

+36 70 417 5661

Csongor kisfiam 2005-ben született, négy éves korában derült ki róla, hogy autista. Mellette van egy lányunk, aki egy évvel idősebb nála. A családunk hamar elfogadta az új helyzetet és azóta az autizmus az életünk részévé vált.Szerencsésnek mondhatom magunkat, mert olyan szakemberek foglalkoztak vele a kezdetek óta, akik szakmai tudása magas színvonalú. De sajnos a rendszer nincs felkészülve az Ő megfelelő ellátásukra. Megküzdöttünk az óvodával, ami aztán nagyon befogadó lett a fiam számára, és küzdelem volt az iskolába kerülés is. Ahol azóta is nehéz a helyzet. Ekkor döntöttem el, hogy szeretnék segíteni másoknak, hogy a mi kálváriánkat ne kelljen minden családnak egyedül megvívni.

Hosszas előkészületek után, szülő társaimmal megalapítottuk a Zalai Autistákat Segítő Egyesületet. A szülőklub, működése mellett fontos célunk a családok segítése, illetve nagy álmunk egy fejlesztő iskolai osztály valamint egy nappali ellátó létrehozása. Hisz tudjuk, hogy mi szülők ha összefogunk nagy célok elérésére vagyunk képesek.
A mentor szülői programba is azért vágtam bele, mert tudom, hogy mekkora segítség az, ha van hova fordulni tanácsért, vagy csak olyan emberrel beszélni aki érti a mi problémánkat. Hiszek az összefogás erejében,mert ez visz bennünket előre, hogy a gyermekeink számára JÖVŐT teremtsünk.

 

« vissza a mentorszülőkhöz