Megnyílt az Autisták Kertje Siófokon

Forrás: siofok.hu

Jótékonysági rendezvény keretében avatta fel az autisták siófoki egyesülete az ARON-kertet a Millennium park sarkában.

A siófoki önkormányzat által felajánlott és előkészített területen alakította ki virágoskertjét az ARON Egyesület. A kertet a jövőben az autista gyermekek és szüleik gondozzák. Az avató ünnepségen a legkisebbek kék szélforgókkal díszítették a kertet. Kocsisné Várnagy Tünde (Becsülettel Siófokért Egyesület), a képviselő-testület humán bizottságának elnöke, valamint Jánossy Gábor (BSE), az idősek és fogyatékkal élők tanácsnoka köszöntötte a résztvevőket; előbbi „ajándékaként” kutyás bemutatót is megtekinthettek a gyermekek és szüleik. 

Szabó-Tóth Éva, az Autisták Rehabilitációjáért Oktatásáért és Neveléséért Siófoki Egyesület (ARON) elnöke elmondta, hogy ajótékonysági vásár bevételéből a gyerekek fejlesztését támogatják. „Áprilisban az autisták világnapja alkalmából lett volna egy rendezvényünk a Nemzeti Együttműködési Alap pályázata révén, de sajnos a járványhelyzet miatt nem sikerült megtartanunk, ezért most pótoljuk, AUTI-napot tartunk egy kis jótékonysági rendezvénnyel összekapcsolva.”

Az egyesület elnöke szerint az autista gyerekek fejlesztése veszélyben van, nagyon kevés ugyanis a szakember, nagyon messzire kell hordani őket és a családokat anyagilag megterheli ez a helyzet. „Számukra gyűjtünk adományokat, illetve több vállalatot is felkeresünk, hogy támogassák egyesületünket” – így Szabó-Tóth Éva.

Forrás: siofok.hu