Megnyílt a Nem Adom Fel Café & Bár

2016. 01. 27-én, szerdán délelőtt 11:30-kor megnyílt az ország első, fogyatékkal élő emberek által működtetett vendéglátóhelye, a Nem Adom Fel Café & Bár. A kávézó és a a hozzá kapcsolódó közösségi terek és irodák 24 fogyatékossággal élő munkavállalónak kínálnak lehetőséget arra, hogy valós munkatapasztalatot szerezzenek, új
képességekre tegyenek szert és kapcsolatot építsenek ki a többségi társadalommal. A dolgozók között találunk autizmussal élő személyeket épp úgy, mint kerekesszékeseket, látás- és hallás-, és értelmi sérülteket.

Hétfőtől péntekig 13 órától 20 óráig várják a vendégeket, folyamatosan bővülő kínálattal, kávékkal, szendvicsekkel, süteményekkel. A kávézó a belvárosban található, a Baross utca 86. szám alatt. A bejárat a Magdolna u. 1. szám alól nyílik.

A megnyitó ünnepségen mások mellett részt vett Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, valamint Szekeres Pál, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos.

A kávézó megnyitását a Nem Adom Fel Alapítvány egy óriási bulival fogja megünnepelni, amit péntek este tartanak az A38 rendezvényhajón, Budapesten.

A Nem Adom Fel Café & Bár facebook-oldalán képek formájában is megjelennek a megnyitó ünnepség legjobb pillanatai.