Megkerestük a Telekomot

Tisztelt Tagjaink!

Az Autisták Országos Szövetsége megkereséssel élt a Telekom vezetősége felé a “Hello Holnap” díjcsomag megjelenését követően. A díjcsomag a társ érdekvédelmi szervezetek mellett nem nyújt kedvezményt az Autisták Országos Szövetsége tagjainak. Levelünk alább olvasható, a válasz megérkezéséig türelmüket kérjük.

 

Tisztelt Telekom!

 

Őszinte és mélységes megdöbbenéssel értesültem az Önök által meghirdetett „Hello, Holnap!” nevű díjcsomag bevezetéséről, illetve azok feltételrendszeréről. Az említett díjcsomag az Önök jellemzése szerint „A Telekom rendkívüli kedvezményeket biztosító, komplex szolgáltatást dolgozott ki a fogyatékossággal élők számára. A hello holnap! díjcsomagokat hallás-, látás- és mozgássérültek, valamint értelmi fogyatékossággal élők részére, az érdekképviseleti szervekkel egyeztetve, a fogyatékosságokhoz igazítva alakítottuk ki.„

Tisztelettel arra szeretném felhívni a figyelmüket, hogy Magyarország a jogszabályaiban is 5 fogyatékossági ágat ismer el, így az autizmust is. Az autisták érdekeit képviselő országos ernyőszervezet, mely a többi fogyatékossági ágat képviselő országos szervezetekkel egyenlő módon részt vesz a fogyatékkal élők érdekvédelemében az Autisták Országos Szövetsége. Az Autisták Országos Szövetsége a társ ernyőszervezetekhez hasonlóan szintén működtet olyan szolgáltatást az autizmussal élők számára, melyet tagsági kártyával vehetnek igénybe és kedvezményekre jogosít fel, tehát az Önök kedvezményt nyújtó szolgáltatás feltételrendszere adott.

Őszintén remélem, hogy a Telekomnak csak a tájékozatlanságban kerülte el a figyelmét Szövetségünk és az általunk képviselt célcsoport problémája és nem kívánta kizárni a „Hello Holnap” díjcsomag kedvezményezettei közül autizmussal élő társainkat. Kérem, hogy  tájékoztassanak az ezzel kapcsolatos álláspontjukról, melyet a tagságunk felé továbbíthatok. Az autizmussal élők és családjaik körében komoly felháborodást okozott ez a hír, így kommunikációs csatornáinkon arról tájékoztattam tagjainkat, hogy megkereséssel éltünk Önök felé és a türelmüket kértem a válaszadásig. Bízom a mihamarabbi visszajelzésükben!

Kővári Edit

elnök

 

Mobile_Phone_1-512