Megjelent az Otthon Melege Program háztartási nagygépek cseréjének támogatására kiírt pályázati felhívása

Az Otthon Melege Program, Háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek illetve mosó-szárítógépek) energia megtakarítást eredményező cseréje alprogram pályázati kiírása és pályázati útmutatója már elérhető.

Pályázat kódszáma: HGCS/2017

A pályázat kiírója a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (a továbbiakban: NFM). A pályázatkezelési feladatok ellátását az NFSI Nemzeti Fejlesztés és Stratégiai Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Pályázatkezelő) végzi.

A magyarországi lakóhellyel rendelkező nagykorú, természetes személyek az alprogram által igénybe vehető vissza nem térítendő támogatással csökkentett vételáron (támogatással csökkentett bolti áron) jogosultak új háztartási nagygép (hűtő vagy fagyasztó készülék, vagy mosógép illetve mosó-szárítógép) beszerzésére. A támogatás nyújtásának célja elsődlegesen az energiahatékonyság javítása.

Pályázat benyújtására 2017.08.07-én 08:00-tól van lehetőség.

Pályázatot benyújtani 2017.08.31. napjáig, illetve a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig az alábbi területi bontásban és kezdő időpontoktól lehetséges:

Régió / Megye Benyújtási
időszak kezdete
Észak-Alföld
Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg,
Jász-Nagykun-Szolnok
2017.08.07.
Dél-Alföld
Csongrád, Bács-Kiskun, Békés
2017.08.09.
Észak-Magyarország
Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád
2017.08.14.
Nyugat-Dunántúl
Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala
2017.08.16.
Dél-Dunántúl
Somogy, Baranya, Tolna
2017.08.21.
Közép-Dunántúl
Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém
2017.08.23.
Közép-Magyarország
Pest, Budapest főváros
2017.08.28.

 

A pályázatok benyújtásának módja

A pályázat kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújtható be, ügyfélkapus azonosítást követően az adatlapok kitöltésével és a szkennelt
dokumentumok csatolásával.
Pályázatot elektronikusan benyújtani régiónként eltérően, a megjelölt napokon, reggel 8:00 órától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges. A vissza nem térítendő támogatás keretének kimerülése esetén az NFM hivatalos honlapján, valamint a pályázatbenyújtó felületen hirdetményt tesz közzé a pályázati kiírás felfüggesztésének / lezárásának pontos idejéről.
A Pályázókat pályázati díj nem terheli.

A Tájékoztató, a Pályázat benyújtásának feltételei és a letölthető dokumentumok a http://www.hgcs2017.nfsi.hu/ weboldalon megtalálhatóak.

 

Kedves Pályázni kívánók!

Érdemes előre felkészülni, elindítani az ügyfélkapus regisztrációt és tájékozódni a lehetőségekről a pályázati felület megnyitása előtt, a tapasztalatok alapján ugyanis elég hamar kimerülnek a rendelkezésre álló források.
Az AOSZ Info-Pont irodák munkatársai felkészülten várják a megkereséseket, segítenek előkészülni a pályázatra.

Mire pályázhatok? Miért kell regisztrálnom az Ügyfélkapu-n? Milyen dokumentumokat kell benyújtani? Ha ilyen kérdések jutnak eszedbe, akkor keresd az AOSZ Info-Pont irodákat, ők segítenek eligazodni neked!

Az AOSZ Info-Pont irodák elérhetőségeit IDE kattintva találod meg.