Megjelent a “Tíz dolog, amit az autista diákod szeretné, ha tudnál” című könyv!

Hamarosan kezdődik az új tanév, és hogy ne szaladjunk bele ugyanazokba a nehézségekbe autista tanulónkkal, íme Ellen Notbohm újabb könyve! 
Első könyve, a Tíz dolog, amit minden autizmussal élő gyermek szeretné, ha tudnál bombaként robbant a világ autista közösségeiben; sokan azt mondják róla, „kötelezővé kellene tenni minden szociális munkás, tanár, és az autista gyerekek családtagjai számára”.
Most a mindannyiunkban lakó tanárhoz szól a Ellen Notbohm és Veronica Zysk: Tíz dolog, amit az autista diákod szeretné, ha tudnál című könyv. Újra személyes hangvétellel, a gyerek hangján szólal meg, hogy segítsen megérteni a viselkedését irányító gondolkodási mintákat, illetve hogy hogyan alakítsuk úgy a környezetét, hogy az megfeleljen a tanulási stílusának, és hogyan kommunikáljunk vele úgy, hogy megértse mondandónkat.
A kötet megerősíti, hogy az autizmus nem feltétlen korlátozza a sikeres életet; mind a tanár, mind a gyerek „meg tudja csinálni”. Leírja a játékszabályokat, amelyeket minden szülőnek, oktatónak és családtagnak ismernie kell ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassák ki az összes „tanításra alkalmas pillanatból”, amit együtt élnek át szeretett tanítványaikkal. – olvashatjuk a Geobook Hungary Kiadó ajánlójában.

A 152 oldalas könyv 2500 Ft-ért pár napon belül már megvásárolható.

 
Kiadja: Geobook Hungary Kiadó
Kapható: 
  • a Vadaskert Kórház és Szakambulancia könyvesboltjában
  • a szakkönyvesboltokban (Krasznár és Fiai, Krasznár és Társa, Flaccus), a Líra hálózatában  és
  • a Geobook Hungary Kiadónál (2000 Szentendre, Szentlászlói út 62/b     26/505-405  geobook@t-online.hu)