Meghosszabbították a Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogramot

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium idén szeptemberben hirdette meg a háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató pályázatát. A tárca a visszajelzéseket mérlegelve több mint 60 millió forinttal növeli meg az Otthon Melege Program keretében megnyitott konstrukció keretösszegét.

A minisztérium egyidejűleg módosítja a pályázatok benyújtásának határidejét is, hogy minél többen élhessenek az új lehetőségekkel. A módosításnak megfelelően a pályázatok 2015. február 15-ig vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatók be, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.
Ehhez a pályázóknak ügyfélkapus regisztrációval kell rendelkezniük a www.magyarorszag.hu oldalon, állandó lakcímüket vagy tartózkodási helyüket a pályázathoz elektronikusan csatolt lakcímkártya-másolattal szükséges igazolniuk.

Cím: Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje alprogram / HGCS-2014
Kiíró: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Határidő: 2015. 02. 15.
Pályázhat: magyarországi lakóhellyel rendelkező, elsősorban nyugdíjas, illetve nagycsaládos magánszemélyek kaphatnak. Amennyiben a nyugdíjas és a nagycsaládos magánszemélyek pályázati igénye nem meríti ki az adott régió támogatási keretét, abban az esetben az adott régión belül lakhellyel rendelkező bármely magánszemély nyújthat be pályázatot.

Az alábbi weboldalon olvasható bővebb információ a pályázatról és letölthetők a pályázattal kapcsolatos dokumentumok.