Meghívó és nyílt nap képzőművészet iránt érdeklődő autista fiataloknak

Képzőművészet iránt érdeklődő autista fiatalok jelentkezését várja az Aura Egyesület a folytatódó Műhelytanoda képzéssorozat következő őszi tanévére.

Partnerük, a Neurodiversitas Alapítvány 1 éve sikeresen működő programja a rajzkészségtől a prezentációs készség fejlesztésén át többféle kompetencia elsajátítását biztosítja. A képzésen az önkifejezés és az alkotás szabadságának megélése mellett a részvevők megtanulhatnak piaci értékkel bíró műtárgyakat és grafikákat létrehozni. Cél, hogy a munka az önállóságot építse, később a megszerzett tudás és gyakorlat akár önálló keresetet is biztosítson. Év végére a csoportok falfestményt (Mural) és egy mutatós kiadványt (Fanzine) készítenek.

Művészeti vezető: Juhász Gergő
Gyógypedagógus,szakmentor: Scholtz Kriszti

Emellett a NeuroDiversitas Alapítvény Nyílt napot tart VII. kerületi műhelyében, mely keretében művészeket és szakembereket vonnak be egy-egy speciálisabb tananyag bemutatása céljából. A jelentkezőkkel egyénileg egyeztetik a csoportbeosztást és minden eszközt biztosítanak. A jelentkezéshez nem szükséges rajztudás, előképzettség. Ha vannak saját munkák, kérik, hogy  hozzák magukkal, hogy megnézhessük.

Időpont: 2018. október 10, 17.30-19.30,

A nyílt napon való részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött. Részvételi szándékot üzenetben vagy a muhelytanoda@neurodiversitas.hu email címen kérik jelezni október 8-ig. A további 2 órás foglalkozások díja alkalmanként 2000 Ft lesz majd.