Meghirdetésre kerültek a KézenFogva Alapítvány őszi, akkreditált továbbképzései

A KézenFogva Alapítvány akkreditált továbbképzéseket indít az alábbi témakörökben:

– Szexualitással kapcsolatos konfliktusok kezelése fogyatékos felnőttek intézményi ellátása során

A képzés célja: A tréning célja olyan ismeretek átadása az értelmileg sérült emberekkel foglalkozó szakemberek számára, amelyek az értelmi fogyatékos felnőttek szexuális viselkedésével kapcsolatos kérdéseket, problémákat, döntési helyzeteket, a konfliktusok esetén a megfelelő bánásmód kialakítását elemzi és tisztázza. A képzés során a hallgatók olyan készségekre tesznek szert, amelyek célja a kommunikáció megkönnyítése, a személyes és intézményi hozzáállás tisztázása, a szexualitás megéléséhez szükséges keretek és feltételek kialakítása, konfliktuskezelés az önkielégítés, a gyermekvállalás, illetve szexuális erőszak kapcsán.

Időtartam: 30 óra (3 nap)

A képzés időpontjai: 2019. október 24-25-26.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 25.

– Könnyen érthető kommunikációt (KÉK) használó szociális segítők intenzív képzési programja

A képzés célja: A Könnyen Érthető Kommunikáció technikájának elsajátítása igen széles körben hasznosítható. A módszer segítségével az értelmileg sérült, az olvasási nehézségekkel küzdő, valamint a nyelvi zavarokkal küzdő emberek számára is könnyebben adhatók át a szükséges információk, így jobb minőségűek lehetnek a szociális szolgáltatások.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 25.

– Új utak a fogyatékos emberek családjainak személyi segítésében

A képzés célja: Ezt a továbbképzést olyan szociális szakembereknek hirdetik,akik fogyatékos személyeket otthonukban is gondoznak, vagy gondozni kívánnak. A résztvevők képesek lesznek a fogyatékos ember otthonában szakszerű szociális tevékenységet végezni, továbbá a családok életébe minél kompetensebb módon bekapcsolódni. A képzés középpontjában a fogyatékos személy és családja, illetve az ebből eredő etikai és kompetencia kérdések állnak. A résztvevők a képzés során megismerik a fogyatékosság „új” definíciójából eredő attitűd-, és szemléletváltozást, alapos ismereteket szerezzenek az ebből következő elméleti és gyakorlati kérdésekről.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 10.

Előnyt élveznek azok a jelentkezők, akik Otthoni Segítés Szolgáltatást (FECSKE szolgáltatást) nyújtó szervezettől érkeznek.

– A változó jogszabályi környezet kihívásai a fogyatékos személyeket ellátó intézmények számára

A képzés célja: A képzés célja a résztvevők felkészítése a szociális szférát szabályozó jogszabályi feltételrendszer változásának követésére, különös tekintettel azokra a kihívásokra, amelyet az EU-s elvárások jelentenek a területen működő szervezetek,szakemberek számára. A képzésen szó lesz az aktuális változásokról a szociális szolgáltatások és a fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatban. Az oktató, Dr. Gazsi Adrienn segítséget nyújt az aktuális joganyagok értelmezésben, valamint közösen áttekintik az aktuális iratmintákat is.

Időtartam: 30 óra (4 nap)

A képzés időpontjai: 2019. november 4-5, 11-12. vizsga: november 18.

Jelentkezési határidő: 2019. október 1.

– LANTEGI – Új munkaképesség – felmérő módszer a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása érdekében

A képzés célja: A tanfolyam célja a Lantegi módszertani rendszer elsajátítása, mely a személyi, munkahelyi, és munkaköri profilok elemzésével növeli a fenntartható foglalkoztatás esélyeit. A tanfolyam elvégzése után a résztvevők képessé válnak a Lantegi személy és munkakör profilok felállítására, illesztésére, és az egyéni fejlesztési tervek, és munkahely adaptációját, akadálymentesítését elősegítő javaslatok kidolgozására.

Időtartam: 48 óra (4 nap elmélet +2 nap gyakorlat +1 nap vizsga)

A képzés időpontjai: 2019. november – december (egyeztetés alatt)

Jelentkezési határidő: 2019. október 1.

A képzések helyszíne: KézenFogva Alapítvány, 1093 Budapest, Lónyay u. 19. Jelentkezéseket a beérkezések sorrendjében fogadják. Jelentkezési lap

További információ: Sebestyén Gabriella, Tel: /215-5213, sebestyen.gabriella@kezenfogva.hu