MAGYE Országos Szakmai Konferencia 2023 – Mi is ott leszünk!

Már lehet regisztrálni a Magyar Gyógypedagógusok Egyesülete 2023. évi Országos Szakmai Konferenciájára.

Az Autizmus Szakosztály szakmai napján Kővári Edit, az AOSZ elnöke Az autista gyermekek jövője az oktatásban – helyzetkép, törekvések, terveink címmel tart előadást.

„Gyakran tűnődünk az Autisták Országos Szövetségében azon, hogy a „felhasználó” és a számára készült, elérhető ismeretek, tudások, módszerek miért nem találnak egymásra? Az autizmusban képzett, tapasztalt szakemberek munkája nem ér véget a tanteremben! Legalább annyi időt töltenek a tudásuk és tapasztalatuk átadásával, a terepről érkező megkeresésekben való segítségnyújtással és azokkal a törekvésekkel, amelyektől a teljes rendszer pozitív irányú változását reméljük. Magas színvonalú szakmai tudás van jelen hazánkban az autizmus spektrumzavarok területén. Miért nem hasznosulnak a befektetett energiák az autista tanulók mindennapjaiban? – kérdezzük mégis nap, mint nap… Az autista tanulók és közösségük támogatása egészen szerteágazó kihívások elé állítják a szakmát és az érdekvédelmet. Ugyanakkor számos dolgot tehetünk/tehetnénk a prevenció területén, a tudásunk bővítése területén, együttműködésekben. Az Autisták Országos Szövetsége az autista tanulók érdekeinek védelmét úgy képzeli el, hogy működőképes, jövőbe tekintő, partnerségre épülő együttműködéseket keres. Az előadáson elhangoznak számadatok, jelenleg elérhető lehetőségek és széles konszenzuson alapuló, jövőképet adó törekvések, irányok, konkrét tervek. Várjuk azokat a lelkes és elkötelezett köznevelési szakembereket, segítő munkatársakat, akik nem ijednek meg az együttműködéstől, felismerik azok előnyeit, akikkel közösen dolgozhatunk olyan boldog iskolai közösségek építésén, ahol minden gyermeknek helye van, ahol minden tanuló érték, ahol mindenki profitál az együtt tanulás lehetőségéből!”

A DATA szoftverrendszer használatáról három előadást is hallhatnak az érdeklődők. Dr. Havasi Ágnes és az MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport DATA rendszer az iskolában című felszólalásában, Mohay Dorottya, a Kecskeméti EGYMI Autizmus Centruma gyógypedagógusa A DATA rendszer bevezetésének tapasztalatai egy készségfejlesztő iskolai csoportban, Hüll-Balajthy Lilla, az Arany János EGYMI gyógypedagógusa pedig Digitális Autonómia-Támogatás az Autizmus spektrumon- a szoftverrendszer bemutatása a gyakorlatban elnevezéssel számol be a digitális platform bevezetésének kedvező tapasztalatairól.

A konferencián való részvétel továbbképzésnek minősül.

A konferencia időpontja: 2023. június 28- június 30.

Helyszín: Mór

A programfüzet itt érhető el.