Magyar előadó a new york-i ENSZ Székházban az Autizmus Világnapon

autism_awareness_puzzlepiece-heart-300x212 activities-executive-zsuzsanna-bw     2000px-UN_emblem_blue.svg

Az ENSZ minden év április 2-án az Autizmussal kapcsolatos programot szervez. Idén első alkalommal a vitaprogramnak magyar meghívott előadója van, Szilvásy Zsuzsanna, az Autism Europe elnöke. Az Autisták Országos Szövetsége rendkívül büszke arra, hogy korábbi elnöke, az európai ernyőszervezet jelenlegi vezetője – a magyar közösséget is képviselve – beszédet intézhet ezen a rendkívüli horderejű eseményen.

A program Ban Ki-moon Főtitkár, nyitóbeszéde után, elsősorban a pozitív példákra szeretné felhívni a figyelmet, illetve azokat a tulajdonságokat kiemelni, melyek nagyszerű munkavállalóvá tesznek és tehetnek egy autista embert.

2015-ben az Autism Europe: “Autizmus. Tégy a diszkrimináció ellen!” szlogennel indított európai kampányt. Ennek kisfilmje az alábbi linken található.https://www.youtube.com/watch?v=qTgEkh1DPm8. A nap folyamán Zsuzsannát délelőtt 11 óra körül a Duna TV-n futó Család-Barát magazinban élőben kapcsolják New Yorkból, 16 órától pedig az ENSZ programja lesz élőben követhető az alábbi linken: http://webtv.un.org/.

A teljes cikket ide kattintva olvashatják el.

forrás: Civil Hírügynökség