Levél a szülői közösségeknek

Tisztelt, kedves Szülők!

Mindannyian tudjuk, hogy számos feladatunk, tennivalónk van. A megoldásokhoz vezető út nagyon nehéz, apró lépésekben több-kevesebb sikert tudunk csak elérni.

Nem kérdés, hogy egy a célunk, össze kell fognunk. Nem kérdés, hogy az AOSZ-nak mindenkiért dolgoznia kell és ezt is tesszük. Mindenki problémája egyaránt fontos, bármikor szívesen látunk mindenkit személyesen, levélben egyaránt. Ugyanakkor kulcskérdés, hogy hogyan tudunk hatékonyan együttműködni, hogy a problémákban és az egymással való kommunikációban ne aprózódjunk el mindannyian. Annál is inkább fontos ez, hogy gyermekeinkre is elegendő idő, figyelem és türelem jusson.

Az Önöket képviselő szülők által arról kaptam információt, hogy szeretnének együttműködni, előremozdítani a közös ügyeket, a célok mihamarabbi elérését. Az AOSZ fontos célkitűzése, hogy együtt, egymást erősítve érjünk el eredményeket!
Ehhez az alábbi együttműködést látjuk fontosnak:
– Önök folyamatosan figyelik az AOSZ honlapját (különös tekintettel az érdekvédelmi rovatra, a felhívásokra), a facebook oldalunkat, hírlevelünket, az ESŐEMBER újságot! Így tájékozottak lehetnek abban, hogy milyen lépéseket teszünk.
– Az általunk, vagy közösen kezdeményezett akciókhoz csatlakoznak, azokat népszerűsítik, azokra javaslatot tesznek, pozitív észrevételekkel, ötletekkel jobbá, hatékonyabbá teszik!
– Ha úgy érzik, hogy a várt eredmények váratnak magukra, akkor kérdezzenek bátran, hogy miért lassú a folyamat, hogyan tudnák azt előremozdítani! De kérjük, hogy mindig kérdezzenek, hiszen mi számos lépést megteszünk, de az eredmények nagyrészt nem ezen múlnak. Mindannyian a gyermekeink jövőjéért dolgozunk, mindannyian jobbat akarunk, mi is autista gyermeket nevelő szülők vagyunk.
– Önök fogalmazzák meg a célt, amit el szeretnének érni, mi pedig megmondjuk, hogyan tudunk azért a célért együtt dolgozni, hogyan tudjuk egymást segíteni!
– Amennyiben Önöknek van egy jól meghatározott közös céljuk, akkor kommunikációs csatornáinkon keresztül el tudjuk juttatni azt a lehető legtöbb helyre, hogy mások is csatlakozhassanak hozzá!

Hinnünk kell egymásban, össze kell fognunk és egymást erősítve kell cselekednünk!
A döntéshozók az egységes akaratot, a sok embert, a konkrét, határozott célokat, megoldási javaslatokat tudják értelmezni.

Budapest, 2015. március 24.

Kővári Edit
elnök