Láthatatlanból láthatóvá válni – NÓRA Támaszpont – avagy hol dolgoznak a sérült gyermeket nevelő anyák?

A Motiváció Alapítvány és a JÓL-LÉT Alapítvány 2014-ben közösen indította a Norvég Civil Alap támogatásával megvalósuló NÓRA-Támaszpont című programját. Ennek célja egy Magyarországon még nem végzett kutatás, és ennek eredményeként létrejövő munkaerő-piaci szolgáltatási modell kidolgozása volt, mely a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkaerő-piacra való visszatérését segíti, figyelembe véve speciális élethelyzetüket, igényeiket, lehetőségeiket.

Április végén a NÓRA Támaszpont program zárókonferenciáján megszólaltak és megosztották tapasztalataikat mindazok, akik részt vettek ebben a programban, rendhagyó módon „alternatív” anyák napja keretében.

A rendezvény fővédnöke Kováts Adél színművésznő volt, aki érintett szülőként videó-üzenetében két dolgot emelt ki: az anyák akkor tudnak munkát vállalni, ha tudnak segítséget kérni és elfogadni, ha el tudják engedni azt az érzést, hogy csak ők lehetnek a legjobbak a gyermek számára.

 

A rendezvényről a fotók a JÓL-LÉT Alapítvány facebook oldalán tekinthetők meg IDE kattintva.

Készült egy összefoglaló cikk, amelyben részletes leírás található a programról, és amely a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők, mint speciális célcsoport munkaerő-piacon való meg (nem) jelenéséről szól. A cikk pdf-ben itt olvasható.