Lassan véget érnek a Tartalmas Pihenés táborok

„Emlékszem az első évekre, amikor a gyermekeink számára az iskolában dolgozó szakemberekkel összefogva mi magunk, önerőből, saját erőforrásból szerveztük meg az első táborokat. A nagyik főztek a bográcsban, mi felfedeztük Salgóbánya természeti kincseit és az erdők értékeit, csodáltuk a hegyeket és a Salgótarjánra nyíló kilátást. A reggelit együtt készítettük, délután együtt pakoltunk és takarítottunk. A szülők otthonról hozták a nyári játékokat, a tesók önkéntesként varázsolták a tábori jókedvet! Felnőttként, édesanyaként életre szóló emlékeket kaptam a szakemberektől, a gyerekektől, a szülőtársaktól! Óriási hálát éreztem, hogy amikor csak tenni akarás és jó szándék volt az Egyesületünk zsebében és besétáltam kérni a salgótarjáni Városgazdálkodási és Üzemeltetési Kft-hez, azonnal és fenntartások, félelmek nélkül adták oda ingyen a minden eszközzel és kényelemmel ellátott hétvégi házukat. Ez azóta sincs másként, immáron sokadik éve biztosítják ugyanolyan önzetlenül a helyszínt a gyermekeink számára. Előre bekészített tüzelővel, kitakarítva, minden finomsággal felszerelve… Szülőtársam megkereste a helyi tömegközlekedési vállaltot, akik különjárat indításával könnyítették meg a reggeli és délutáni közlekedést. A táboraink azóta is minden évben megrendezésre kerülnek, de már másféle tartalommal is meg tudjuk tölteni az Autisták Országos Szövetségének támogatásából a tábori napokat.

                                                                                                                                             Kővári Edit

                                                                                                                                                  elnök

 

Június 25-29-ig Salgótarjánban rendezte meg táborát a Nógrádi Autizmus Alapítvány 10 gyermek és 9 kísérő részvételével. A tábor programjai között szerepeltek különböző kézműves foglalkozások, sportfoglalkozások és gyakorlatias háztartási ismeretek. A résztvevők látogatást tettek a helyi mentőállomáson, bohócok fergeteges szórakoztatásán vehettek részt és különböző állatokkal ismerkedhettek meg a táborban. 

Ugyanebben az időpontban tartotta meg táborát az Abigél Közhasznú Egyesület is. A táborban 9 autista gyermek vett rész 6 kísérővel a már megszokott festőien szép környezetben Salgóbányán. A különböző szabadtéri foglalkozások mellett a kézműves- és a hangszeres ének-zene foglalkozásokon is örömet okoztak a táborozók számára. Mindkét tábor autizmusban képzett és gyakorlott szakember vezetésével az autista gyermekek speciális szükségleteire reagálva valósultak meg, így a gyermekek stresszmentesen, boldogan élvezhették a nyár első napjait.

A két salgótarjáni tagszervezetünk évek óta pályázik és sikeresen valósítja meg a feledhetetlen élményeket adó táborokat, melyet a jövőben is folytatni szeretnének!

Az Autisták Országos Szövetsége ezúton is köszöni a salgótarjáni Városgazdálkodási és Üzemeltetési KFT által évek óta ingyenesen biztosított, erdei környezetben kialakított, gazdagon felszerelt pihenőházának biztosítását és az autista gyermekek nyári időtöltéséhez biztosított önzetlen segítségét!

A táborokban készült fényképek a beszámolók alapján folyamatosan feltöltésre kerülnek galériánkba, melyet itt tekinthetnek meg: http://aosz.hu/galeria/?gtag=138