Kutatók Éjszakája a Bárczin

Ha szeptember, akkor Kutatók Éjszakája! Látogass el a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karra 2017. szeptember 29-én délután és legyél egy estére Te is kutató!

Bővebb információ a programokról és regisztráció a következő linken.

Helyszín: Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar 1097 Budapest, Ecseri út. 3.

Időpont: 2017. szeptember 29., 16:00–21:00

 

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

Miről is szól ez a nap?

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várnak látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.

Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthatnak az érdeklődők a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába.