Kutatási kérdőív a NÓRA-TÁMASZPONT projekthez

nora-tp

A fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci helyzetének javítása a célja annak a programnak, amelyet a Motiváció Alapítvány és a JÓL-LÉT Alapítvány közösen indított 2014. szeptemberben, NÓRA-TÁMASZPONT címmel.

A program keretében a megvalósító alapítványok módszertanára épülő, a fogyatékos gyermeket nevelő nők speciális élethelyzetéhez igazított munkaerő-piaci szolgáltatási modell kidolgozása valósul meg. Ennek előzményeként egy országos hatókörű felmérést végeznek az érintettek munkaerő-piaci helyzetéről, a munkavállalást a munkaerő-piaci, családi és intézményi irányból meghatározó tényezőkről. A kutatás hiánypótló a jelenlegi magyarországi viszonylatban, hiszen átfogó, a fogyatékosság több típusát is integráló megközelítésű felmérés nem készült, ennek a célcsoportnak a munkaerő-piaci helyzete feltáratlan.

A kutatások eredményeit éppen ezért a szakmai szervezetek számára is átadják, ezen túl pedig törekszenek a fogyatékos ügy és a női munkavállalás szakmapolitikai integrációjának elősegítésére.

Amennyiben érintettek a témában, töltsék ki a kutatási kérdőívet, illetve továbbítsák a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők számára, ezzel is segítve munkájukat.

A kérdőív az alábbi linken érhető el: http://goo.gl/forms/ooeKcSEpxb

A kutatás eredményi alapján kidolgozott módszertan véglegesítését a szakmai szervezetekkel közös workshopon tervezzük elkészíteni, amelyen mindenki részvételére számítanak.

További tájékoztatást kérhet a következő telefonszámon: 06-70-337-1544