Közzétették a 2017. évi fogyatékos felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjára vonatkozó őszi pályázati felhívást

A Miniszterelnökség a Hivatalos Értesítőben közzétette a 2017. évi fogyatékos felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjára vonatkozó őszi pályázati felhívását.

Az ebben meghatározottak szerint az őszi programszakaszhoz kapcsolódó pályázati időszak:
2017. augusztus 21. – 2017. szeptember 05.

A Program célja a közigazgatás iránt érdeklődő fogyatékos felsőoktatási hallgatók számára a széleskörű társadalmi integráció elősegítése azáltal, hogy speciális igényeikre való körültekintéssel szabályozott és kiszámítható keretek között, mentorok személyes támogatása mellett munkatapasztalatot szerezhessenek. Így az ösztöndíjasok tanulmányaik elvégzése után növelve a foglalkoztatási esélyeiket releváns szakmai tapasztalattal léphetnek ki a munkaerőpiacra.

Az ösztöndíjprogramhoz kapcsolódó kiválasztási eljárásra várhatóan 2017. szeptember 6. és 2017. szeptember 8. között kerül sor Budapesten.
A sikeresen pályázók az ösztöndíjprogram alatti szakmai gyakorlatukat valamely minisztériumnál, szintén budapesti helyszíneken végezhetik.

A jelentkezés során vegyék figyelembe, hogy a kiválasztási eljáráson kizárólag a fentiekben meghatározott időszakban van lehetőség részt venni! 

Pályázati feltételek

  • magyar állampolgárság;
  • felsőfokú tanulmányaival összefüggésben legalább 4 lezárt félév;
  • aktív hallgatói jogviszony egy felsőoktatási intézménnyel;
  • a 87/2015. (IV. 9.) Korm. rendelet 63. §-ában meghatározott szakvélemény a fogyatékosság igazolásáról.

A részvétellel kapcsolatos további feltételek a http://fko.kormany.hu/jelentkezes-a-programba weboldalon megtalálhatók, a jelentkezés előtt kérjük figyelmesen olvassák el a részletes pályázati felhívást is, ami IDE kattintva olvasható és letölthető pdf formátumban.

A programra jelentkezni, a meghatározott jelentkezési időszakokban regisztrációt követően a http://osztondijjelentkezes.kormany.hu oldalon lehet.

 

Az ösztöndíjprogramról bővebb információkat a Fogyatékos felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjának weboldalán találnak.