Közgyűlést tartott az AOSZ

2019. május 18-án szombaton Budapesten, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tartotta évi rendes Közgyűlését az Autisták Országos Szövetsége. A jó hangulatú eseményen a megjelentek elfogadták az AOSZ működéséről, tevékenységéről és gazdálkodásáról szóló beszámolókat.

A Közgyűlés elején a résztvevők tájékoztatást kaptak az autizmussal élő emberek önálló életvitelét szolgáló, az AOSZ és az ELTE konzorciumában, európai uniós támogatás felhasználásával készülő “DATA – Digitális autonómia-támogatás autizmus spektrumon” című projekt előrehaladásával, esetleges kockázataival kapcsolatban. Arató Krisztina projektmenedzser tájékoztatása szerint a projekt befejezése jelen állás szerint tartható, a közelmúltban sikerrel zárult le az applikáció fejlesztésével kapcsolatos közbeszerzési eljárás is, folytatódik a fejlesztés.

Ezt követően Kővári Edit, az AOSZ elnöke bemutatta a Szövetség 2018. évi munkatervének megvalósulását, részletesen beszámolt a közelmúlt fontosabb érdekvédelmi eredményeiről, tájékoztatta a hallgatóságot a GYOD-dal, az intézményi finanszírozással, valamint a szociális irányelv alkalmazásával kapcsolatos és az oktatással kapcsolatos egyeztetésekről, emellett felvázolta a jövő irányait is.

Ezt követően a közgyűlés meghallgatta és elfogadta a Felügyelő Bizottság véleményét, valamint megtárgyalta az AOSZ pénzügyi beszámolóját is.