Kósa Ádám európai parlamenti képviselő karácsonyi üzenete

Kedves Tagjaink! Tisztelt Partnereink!

Ezúton továbbítjuk  Kósa Ádám, európai parlamenti képviselő a SINOSZ elnöke karácsonyi köszöntő üzenetét:

Kedves Sorstársaim!

Eltelt egy újabb év, eljött az idő, hogy visszatekintsünk egy picit az elmúlt időszakra. Ha röviden akarom összefoglalni, akkor azt kell mondanom, a hazai fogyatékosságügy szempontjából 2016 az érdekvédelmi szakmai munka éve volt.

A Kormány évek óta folyamatosan emeli a fogyatékossággal élő embereket képviselő szervezetek támogatását, illetve bővítette is újabb területekkel, mára szinte teljesen lefedve az érintettek körét. A civil érdekvédelmi szervezetek pedig nap mint nap bizonyítanak! Talán egyetlen évben sem volt annyi szakmai vita, egyeztetés, párbeszéd az elmúlt években, mint a magunk mögött hagyott 12 hónapban.

A foglalkoztatási adatokban már látszik a javulás, ami a közös sikerünk! De elégedettek továbbra sem lehetünk, mert a cél, bár közelebb van, de még távoli. Ugyanezt a munkát kell tovább folytatnunk, érvelnünk, vitáznunk, megegyeznünk, a fogyatékossággal élő emberek érdekében, hogy az egyének is érezzék azt: a változások az ő érdekükben történnek. Dolgozzunk tovább közösen, működtessük a különböző szolgáltatásokat, új ötletekkel és valódi érdekvédelmi munkával töltsük meg az új esztendőt is!

Ehhez kívánok minden egyes vezetőnek, munkatársnak, sorstársnak jó egészséget és kellemes ünnepi időszakot!

Jövőre is: “Semmit rólunk, nélkülünk!”

Kósa Ádám

európai parlamenti képviselő
a SINOSZ elnöke”