Kocsis Alajos nyerte a 2018. évi Gergely Alexandra Emlékdíjat!

A Gergely Alexandra Emlékdíj Alapítvány Kuratóriumának döntése alapján KOCSIS ALAJOS nyerte el a 2018. évi Gergely Alexandra Emlékdíjat, az autista emberekért folytatott küzdelmével.

Idén 11. alkalommal adják át a díjat. Az ünnepélyes díjátadó 2018. április 22-én, vasárnap kerül megrendezésre, Budapesten. A Díjátadó ünnepély nyilvános, szeretettel várják az érdeklődőket.

Bővebb információ a díjátadóról hamarosan elérhető lesz az alapítvány honlapján

Kocsis Alajos munkásságáról bővebben ide kattintva, honlapján olvashatnak. Alajos az AOSZ életében is fontos szerepet töltött be. Az Esőember magazin 2007/3 számában olvashatnak egy vele készült riportot. 

A Gergely Alexandra Emlékdíj Alapítványról bővebben:

“Alapítványunk Vuity Tvrtko kezdeményezésére, családunk szándékával egyetértésben, jött létre 2007-ben, azzal a céllal, hogy emléket állítson lányunknak, Gergely Alexandrának, aki az általa létrehozott internetes „blog” oldalon keresztül emberfeletti küzdelemmel, kitartással mutatott példát betegtársainak, és valamennyi embertársának. Az alapítvány a következő kettő fő cél megvalósítását tűzte ki:

  1. A Gergely Alexandra Emlékdíj ünnepélyes átadása, annak a személynek, aki az emberek számára hétköznapi hősnek tekinthető, rendkívüli ember, és aki példaértékű magatartásával hozzájárul a közösségépítéshez.
  2. A magyarországi Ewing-sarcomas gyermekek és családjaik anyagi támogatása.”

(Forrás és bővebb információ: http://www.gergelyalexandra.hu/alapitvany)