KockaCsoki…

Forrás: Autista Gyermekekért Egyesület facebook oldala

Sok társunknak, akiknek máshol nem helye, azoknak ez volt a HELY! Sokan tanultunk Tőlük, sokan sóvárogtunk azután, amit Ők tudtak. Példaértékű volt az, amit a KockaCsoki adott nekünk, az egész társadalomnak. Munkájuk komoly értéket teremtett, amit jó gyakorlatként meg kellett volna sokszorozni hazánkban. Példájukból tanulva sok autizmusban érintett társunknak lehetett volna munkahelye, vagy közössége. 

Történetükből mi is tanultunk! Azt, hogy sokkal többet kell tennünk azokért a jó szakmai műhelyekért, akiknél tudás, tapasztalat és elköteleződés lakozik.

A KockaCsoki bezárt, de bízunk benne, hogy az ott megszerzett tudás és tapasztalat jövőben valahol hasznosul. És akkor majd jobban tudunk bánni vele.  

Köszönjük a munkátokat, köszönjük amit az autizmus megismeréséért, elfogadásáért tettetek!

A KockaCsoki nemcsak autizmusbarát munkahelyet biztosított az ott dolgozó fiataloknak, hanem olyan foglalkozásokat is kínált, amelyek megismertették a nem dolgozó fiatalokat a munka világával. 

Kincsként őrizgetjük azt a sárga dossziét. Autizmusbarát receptek vannak benne, de nekünk az önállóság, a magabiztosság, a rugalmasság és az együttműködés apró darabkáit jelentik. 

Már nem fél, ügyesen be tudja kapcsolni az indukciós főzőlapot. Bátran megfogja a kést. Határozottan méri ki a főzéshez a hozzávalókat. Vidám emlék, hogy akkor és ott, gumikesztyűben hozzá mert nyúlni a nyers húshoz. Sosem ettünk annál finomabb csokit, mint amit ott készítettek közösen. Az önálló életvitelre felkészítés olykor megható, olykor vidám, olykor elgondolkodtató pillanatai örökre velünk maradnak.

Bár egy nagyon jó dolog véget ért most, hiszem, hogy a jövőben új utak, új lehetőségek nyílnak meg. Mindannyiunknak.

Egy autista fiatal édesanyja