Kiosztották a Highlights of Hungary díjakat

Teltházas díjátadó gálával zárult szerda este a Toldi Klubban a kreatív szektor értékmenedzsmentjével foglalkozó Super Channel által immár harmadik alkalommal megrendezett Highlights of Hungary. A kurátorok által kiválasztott ötvenhárom jelöltből került ki az a tíz közönségdíjas, akikre a szavazási időszak alatt több mint tízezren voksoltak. A Forbes, az Instyle, valamint a Budapest Főváros Önkormányzata és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. jóvoltából három különdíjat is átadtak.

A kilencedik helyen a Miskolci Autista Alapítvány által létrehozott Maacraft végzett: a különleges alkotóműhelyben dizájnerek és autista fiatalok együt hoznak létre rendkívül magas színvonalú termékeket, így bizonyítva azt, hogy az autizmussal élőkben rejlő kreativitást igenis ki lehet aknázni.

A hatodik helyezett egy különleges zenei kezdeményezés, az Autizmusbarát Kakaókoncert lett, amely mind zenei felhozatalában, mind megvalósításában úgy lett kialakítva, hogy az autista gyermekek, testvéreik és szüleik egyaránt jól érezhessék magukat. A koncert a BFZ próbatermében látogatható, és a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány szakmai támogatásával valósult meg.

Az InStyle magazin különdíját Szűcs Péter főszerkesztő adta át az autizmussal élők különleges gondolkodásmódjára a divat eszközeivel reflektáló Perceptual Thinkers projektnek.

Szívből gratulálunk nekik!

Köszönjük a szavazataitokat!

2015 legkreatívabb projektjének a magyar közönség az EggMapet választotta. Sátor Dénes és Sátor Tamás közös munkája egy olyan városi térkép, amely a digitális megoldásokkal szemben offline megoldást kínál, ám szó szerint tenyérnyi helyen is elfér, és az időjárás minden viszontagságának is képes ellenállni.

(forrás: kreativ.hu)