KÉTNAPOS INGYENES INTENZÍV INTERAKCIÓ WORKSHOP SZAKEMBEREKNEK az FSZK szervezésében

Időpontja: 2015. SZEPTEMBER 10-11.

Az intenzív interakció (Intensive Interaction ©) módszerét súlyos tanulási nehézségekkel élő gyerekek és felnőttek iskolájának szakemberei dolgozták ki az 1980-as években, Dél-Angliában (Harperbury Hospital School, Herfordshire). A módszer fejlesztése és hatásvizsgálata, valamint publikációi főként az iskola két tanárának nevéhez, Dave Hewetthez és Melanie Nindhoz kötődik. A módszert kommunikációjukban jelentős mértékben sérült, tanulási nehézségekkel küzdő és vagy autista emberek számára dolgozták ki. Gyakori, intenzív és egymásra épülő interakciós helyzetekben segíti a kommunikáció alapjainak elsajátítását, használatát. További információk angol nyelven: http://www.intensiveinteraction.co.uk/

A módszer mindenki számára ajánlható, aki kommunikációjukban jelentősen akadályozott személyekkel (gyerekekkel és/vagy felnőttekkel) foglalkozik (pl. pedagógus, asszisztens, ápoló, pszichológus, mozgásterapeuta, beszédterapeuta, szociális munkás, gondozó személyzet, stb.), végzettségtől függetlenül. A kurzuson a résztvevők nagycsoportos és kiscsoportos formában, sok videó illusztráció és segédanyagok segítségével sajátítják el a módszer alapjait.

A felkészítés budapesti helyszínen, 2015. szeptember 10-11-én lesz. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Magyar nyelvre szinkrontolmácsolást biztosítanak.
Regisztráció és további információk: http://fszk.hu/kepzes/intenziv-interakcio-workshop/

A képzéssel kapcsolatos kérdéseit Farkas Gyöngyi várja a farkas.gyongyi@fszk.hu email címen, vagy a 06-1/450-3247, 06-30/678-2910 telefonszámon.