Két nemzetközi díjat is kapott Novák Katalin államtitkár asszony

Novák Katalin, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár asszony két rangos, nemzetközi kitüntetésben is részesült az elmúlt napokban. A Platforma Per La Família Catalunya-ONU szervezet „Családokért küzdők” elismerését, valamint a „Familia et Veritas” díját vehette át.

A Platforma Per La Família Catalunya-ONU azoknak a katalán egyesületeknek nyújt közös platformot, amelyek célja valamilyen formában a családok védelme és értékeik támogatása. A Katalán Családszervezetek Csoportja vallásilag és politikailag teljesen független, biztosítja és tiszteletben tartja minden tagja számára a véleménynyilvánítás, a gondolkodás, a vallás szabadságát. Filozófiájuk szerint egy társadalom olyan, mint az azt alkotó családok, ezért a családok megerősítése elengedhetetlen a társadalom számára.

A „Familia et Veritas” díjjal az államtitkár asszonynak a családi értékek mellett való önzetlen és kiemelkedő kiállását valamint az emberi élet fogantatástól tartó védelme érdekében tett erőfeszítéseit ismerték el. A Családok Világkongresszusa kiemelte az államtitkár szerepét abban, hogy Európában is úgy tekintsenek a családra, mint a társadalom alapvető egységére, erőforrására. Az elismerés a magyar családpolitikának és a magyar kormány családokat támogató, az életet védelmező kiállásának is szól.

Ezúton is gratulálunk neki!

A hír és a fotó forrása: kormany.hu