Két éven átívelő programsorozatot zárt a kecskeméti Autista Gyermekekért Egyesület

A kecskeméti Autista Gyermekekért Egyesület a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) “Közösségépitő civil tevékenységek támogatása” című pályázaton 15 millió forintot nyert.  A pályázat a Közösségépítő Kecskemét Helyi Közösség égisze alatt, a Városi Szociális Közalapítvány mentorálásával valósult meg. A 2021-ben és 2022-ben megtartott 59 közösségi program több mint ezer résztvevőt vitt egy-egy kis lépéssel közelebb a projekt céljához, az autista emberek társadalmi integrációjához.

A támogatásból tandemkerékpárokat szereztek be a tandemtúrákhoz, laptopokat, tableteket és egyéb kiegészítőket az informatikai klubhoz, konyhatechnikai eszközöket a főzőklubokhoz. Az eszközöket a programok megvalósítási helyszíneire – a Kecskeméti EGYMI Autizmus Centrumába és a Csodabogár Autizmussal és Fogyatékkal Élő Személyek Nappali Intézményébe – helyezték ki.

A projekt végeztével valamennyi pályázati pénzből beszerzett eszköz az intézményekben marad, tovább szolgálva a diákok, ellátottak fejlesztését. Az egyesület a pályázati szakasz lezárulta után is folytatni szeretné a programsorozatot: tandemtúrákat, kirándulásokat, szülőklubokat terveznek.