Kedvezményes ország- és vármegyebérletet válthatnak a fogyatékossággal élő utasok is

Forrás: www.orszagberlet.hu/

2023. májusában új típusú, kedvező árú bérleteket vezettek be a távolsági közlekedésben: vármegye- és országbérletet. A teljes árú vármegyebérlet 9450 forintba, a tanuló vármegyebérlet 945 forintba kerül. A teljes árú országbérlet 18900 forintba, a tanuló országbérlet pedig 1890 forintba kerül. A bérletek 30 napig érvényesek. Az érvényesség kezdete igény szerint választható nap.

2023. július 1-től országbérlettel is lehet utazni az InterCity vonatok feláras kocsijaiban, de csak akkor, ha előre megváltott helyjeggyel is rendelkezel. Vármegyebérlettel azonban még helyjegy váltása mellett sem utazhatsz a feláras InterCity kocsikban. Az 1. osztályú kocsikat, illetve a prémium szakaszt még a kocsiosztály-különbözet kifizetésével sem veheted igénybe ország- és vármegyebérlettel. A feláras távolsági buszokat az új bérletekkel távolsági kiegészítő jegy megvásárlása nélkül is igénybe veheted.

Mindenki, aki jogosult valamilyen kedvezményes bérlet vásárlására, jogosult arra is, hogy tanulói kedvezménnyel váltsa meg a vármegye- vagy országbérletét. Vagyis az utazási kedvezményre jogosító hatósági igazolvánnyal (MÁK kártya) rendelkezők 945 Ft-ért vásárolhatnak vármegyebérletet, 1890 Ft-ért országbérletet.

A kísérő is jogosult kedvezményre, de bérletet az eddigiekhez hasonlóan nem vásárolhat, hanem mindig csak az adott útra vonatkozó „régi típusú”, 90%-os menetjegy megvásárlására jogosult.

Részletes információk: ITT