Jövőre is folytatódik a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! című program

Ismét lehet jelentkezni az országos Neked MUNKA, nekem ÁLOM! programra, mely 2017-ben országos méretűvé szélesedett, és hatalmas sikereket ért el.

Az országos program keretében fogyatékos emberek 2018. március 20-án eltölthetnek egy fél napot egy számukra érdekes, általuk kiválasztott munkahelyen, munkakörben, úgy, hogy egy konkrét kolléga napját követik nyomon. A munkahelyeket, munkaköröket a bevont fogyatékos emberek igényei, ötletei alapján keresik meg, így garantálva, hogy mindenki olyan munkahelyre jusson el, ami őt érdekli. A résztvevő munkáltatóknál egy „belső mentor” lesz a házigazdája az érkező fogyatékos látogatónak. A találkozás során nem hagyják egyedül a résztvevőket, a fogyatékos embereket felkészített kísérők (alapítványunk munkatársai ill. önkéntesek) kalauzolják a munkahelyekre, és szükség és igény esetén támogatják a helyszínen a folyamatot.A program célja nem a munkaközvetítés, hanem a tapasztalatszerzés, a személyes találkozás, egymás megismerése. Olyan személyes találkozások, beszélgetések létrejöttében bíznak, melyek segítik a fogyatékosságot övező téves elképzelések, előítéletek lebontását, és kiinduló pontul szolgálhatnak a valós nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatás és befogadás felé.

Arra kérik Önt, amennyiben van a látókörében olyan fogyatékkal élő ember, aki szívesen csatlakozna egy ilyen programhoz, segítse az ő jelentkezését.

A programra bármely fogyatékossággal rendelkező, akár álláskereső, akár dolgozó fogyatékos ember is jelentkezhet. Elsősorban nagykorú résztvevők jelentkezését várják.

A programról részletesen  itt lehet tájékozódni.

Jelentkezni ezen a linken lehetséges.

Jelentkezési határidő: 2018. január 15.

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehetséges:

Biró Veronika

biro.veronika@salvavita.hu

Tel: +36-1-323-1256
Mobil: +36-70-398-5042