Jövőnket gyermekeink jelentik számunkra – Kék Madár Szülőklub Tatabányán

Örömmel ajánljuk figyelmetekbe a tatabányai Kék Madár Szülőklubot. A támogató szervezetet autista gyermeket, fiatalt, fiatal felnőttet nevelő szülők számára hozta létre a Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány.

Az Alapítvány küldetése az egészségvédelem, az egészségkárosodott és fogyatékossággal élő emberek komplex életmód-formálása, illetve egy olyan segítő munka végzése, amely a szociális, egészségügyi, nevelési, oktatási intézmények munkájának kiegészítőjeként, hiánypótló tevékenységként jelenik meg a térség rászorultjai, hozzátartozói és a velük közvetlen kapcsolatban állók számára. Széleskörű tevékenységeikhez tartozik a megyében élő sérült, beteg, emberek segítése, rehabilitációja a veszélyeztetett rétegek felkarolása, a még egészséges réteg bevonása a megelőzésbe. Az alapítvány több mint három évtizedes múlttal rendelkezik, 1990-ban alakult.

A szülőklub kezdeményezésére csatlakozott három évvel ezelőtt Tatabánya április elején az Autizmus Világnapi programokhoz. Azóta ilyenkor minden évben kékben ragyog a Turul Emlékmű, s akciókat szerveznek, amelyek felhívják a figyelmet e láthatatlan különlegességgel élők helyzetére.

A Kék Madár Szülőklubról itt olvashattok bővebben.