“Jobb velünk a világ!” – Gálaest

December 3-át az ENSZ 1992-ben nyilvánította a fogyatékos emberek világnapjává. Ennek alkalmából Jobb velünk a világ! címmel egész napos rendezvényt tartottak a Nemzeti Színházban, amelynek keretében érzékenyítő tréningeken vettek részt középiskolások és színészek, a gálaműsoron pedig fellépett a Csík Zenekar, a sérült emberekből álló Nemadomfel Együttes és az integrált Never Give Up Gospel kórus.
A gálaesten adta át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Pro Caritate-díjakat.
A díj a szociális ellátás fejlesztéséhez való hozzájárulásért, a gyermekvédelem, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációja érdekében végzett kiemelkedő szakmai, közszolgálati, karitatív tevékenységért adományozható.
Pro-Caritate díjat vehetett át dr. Simó Judit, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. vezető szakértője és Jakubinyi László, Szimbiózis a Harmonikus Együtt-létéért Alapítvány kuratóriumi elnöke is.
A rendezvényen átadtak Fogyatékosság-barát Munkahely elismeréseket is, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Salva Vita Alapítvány 2010-ben alapított, hogy az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását elősegítse. A díjat azon szervezetek nyerhetik el, amelyek vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékkal élő munkavállalók toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos munkájukat.
A kisvállalkozások között díjazták a Kockacsoki Nonprofit Kft.-t.
Ezúton is gratulálunk nekik!

Bővebben az EMMI honlapján is olvashatnak a díjátadásról.
http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/balog-zoltan-pro-caritate-dijakat-adott-at-a-fogyatekos-emberek-vilagnapjan