Jó hangulatú ASD Ifjúsági Találkozó került megrendezésre az AUT-PONT Alapítványnál Békéscsabán

Az elmúlt 2 évben több olyan fiatal is felvette a kapcsolatot az AUT-PONT Alapítvánnyal, akik életvitelükben számos területen támogatást igényelnének, bár nincs szükségük a nappali intézmény nyújtotta lehetőségekre. Számukra havi rendszerességgel találkozási alkalmakat szerveznek. Az egyik csoport 2015 óta működik, de 2016 szeptemberében egy újabb csoport  alakult. A csoportos találkozókon szóba került, hogy Budapesten az AOSZ-tól függetlenül, de vele együttműködve több éve működik az ASD Munkacsoport, akik különböző fórumokon képviselik a saját érdekeiket. 

A csoportok egymással való megismerkedése, a találkozás és beszélgetés lehetősége motiválta az AUT-PONT Alapítványt, hogy az AOSZ közreműködésével megszervezzék az ASD Ifjúsági Találkozót Békéscsabán, amelyre 2017. május 7-én, vasárnap került sor.

A találkozó programjában szerepelt az AUT-PONT Alapítvány, a békéscsabai csoport, az AOSZ, az ASD Munkacsoport, az Autista Vagyok YouTube videócsatorna és a személyes bemutatkozásokon túl néhány izgalmas, közösségi program is. Lehetett együtt énekelni gitárkísérettel, kipróbálni a VRGAMER virtuális élményt is. A közös ebéd is része volt a programnak. A Dotto kisvonattal való városnézést sajnos az időjárás nem engedte, de autóval mégis megmutatták Békéscsabát a Budapestről érkezőknek.

A találkozó jó hangulatban telt és sok közös élménnyel gazdagodott minden résztvevő.