Játszóház a veszprémi AutiSpektrum Egyesület fiataljainak

Az idei Pro Civitate-díjas AutiSpektrum Egyesület fiatal tagjait látta vendégül a Veszprémi Kölyökpark a napokban.

A játszóház mottója szerint minden készség alapja a mozgás. Ezt a lehetőséget és a kreatív fejlesztőjátékok által garantált felhőtlen élményt nyújtotta az Egyesület azon fia­talkorú tagjai számára, akik autizmus spektrumzavarral élik mindennapjaikat. A fiatalok örömmel vették birtokba a játékok széles tárházát.

Az AutiSpektrum Egyesület 2013-ban jött létre és az azóta eltelt mintegy hat év alatt professzionális segítő szervezetté nőtte ki magát. Havi rendszerességgel szervez összejöveteleket, ahol az érintett gyermekek szülei megoszthatják egymással tapasztalataikat. Az egyesület emellett érzékenyítő órákat is tart általános iskolákban, kortárs segítő csoportokat, képzéseket, fejlesztő foglalkozásokat szervez.

Az egyesület kiadásában a 2016. évi autizmus világnapja alkalmából megjelent egy integrációt segítő könyv, a Csillagbusz, amelyet a Magyar Gyerekkönyv Fórum zsűrije az Év gyerekkönyve-díjjal tüntetett ki Innováció kategóriában.

Az egyesület célja az autizmus elfogadottságának növelése, az esélyegyenlőség biztosítása – mondta Nagy Zsuzsa alelnök. Hozzátette: örülne, ha a gyermekek későbbi foglalkoztatásának megoldásában is segíteni tudnának.

Forrás: www. veol.hu