Ismét rendelhető és új kiadványok a Geobook Hungary Kiadó palettáján

A Geobook Hungary Kiadó könyveiről bővebb információt Facebook oldalukon olvashattok:
https://www.facebook.com/Geobook-Hungary-424182461114458

A Geobook Hungary Kiadó által autizmus témában kiadott könyvek és kiadványok megvásárolhatók:

  • a Vadaskert Kórház és Szakambulancia könyvesboltjában,
  • a szakkönyvesboltokban (Betűbazár, Krasznár és Fiai, Krasznár és Társa, Flaccus), a Líra hálózatában, és
  • a Geobook Hungary Kiadónál (geobook@t-online.hu)

Új könyv!

Z. Kiss Adrienn: Leszek én a hangod – egy autista kiskamasz hétköznapjai
A szerző pedagógus és édesanya, akinek nagyobbik fia a kötet főszereplője, ez a második könyve 29 hiteles, átélhető történet sok-sok humorral és másolható megoldásokkal szülőknek, pedagógusoknak – mindenkinek, aki autistákkal él vagy dolgozik.
A könyvek árából a boncodföldei Autista Sérültekért Zalában Alapítványt támogatják.

Újra rendelhető, hiánycikknek számító könyvek!

Szaffner Éva – Gosztonyi Nóra: Szociális történetek
Autizmussal élő gyermekek számára
A Szociális Történet olyan, szigorú szakmai szabályok szerint megírt rövid történet, amely az autizmussal élő gyermek és serdülő számára nyújt érthető segítséget az élet különböző területein előforduló szituációk megértéséhez. Rávilágít a helyzet szempontjából fontos tényezőkre, és pontos információkat ad arról, hogy mi történik, és miért. A szituáció leírása tartalmazza a fontos szociális szabályokat és a hétköznapi életben szokásos szociális reakciókat. A történeteket követő illusztrációk tovább növelik a módszer hatékonyságát.
Szakembereknek, szülőknek, pedagógusoknak!

Liz Hannah: Te is tudod!
Hogyan foglalkozzunk autizmussal élő kisgyermekekkel?
Sok ábrával illusztrált gyakorlati útmutató szülőknek, bölcsődei gondozónőknek, óvodapedagógusoknak, tanítóknak, pedagógiai asszisztenseknek, gyógypedagógusoknak. Napi használatú kézikönyv.

John F. Taylor: Túlélőkönyv ADHD-s gyerekeknek
A kifejezetten az érintett fiatalok, tinédzserek kezébe való, gazdagon illusztrált kötet segít megértetni velük, hogy mi – és mi nem! – az ADHD. Leírja az ADHD típusait, ismerteti, hogy mit lehet és kell tenniük azért, hogy az ADHD jelentette problémák megoldódjanak és sikeresek lehessenek az iskolában, a barátok között vagy otthon, a családjuk körében. Külön fejezet foglalkozik a helyes étkezéssel és az erős érzelmek kezelésének technikáival. A kötet gyakorlati útmutatót, ötleteket és megoldásokat nyújt ahhoz, hogy az ADHD jelentette kihívásokra hasznos, segítő válaszokat lehessen adni. A fejezetek végén egyszerű – másolható – teszttel mérhető fel, mennyi ragadt meg az egyébként igen könnyen érthető információból.

Jelenleg is aktuális!

Autizmus karantén idején
Szakértők tanácsai a COVID-19 járvány idejére
A jelenlegi helyzetben is nagy segítséget nyújthat a júniusban megjelent könyv.
A COVID-19 világjárvány okozta karantén mindannyiunk életét megváltoztatta. Bezárt az iskola, az otthonmaradáson túl az otthoni oktatás újfajta kihívásával is meg kellett küzdenünk. Szülőknek, oktatóknak, autizmussal élőkkel foglalkozó szakembereknek egyaránt.
A kötet a világon elismert 34 szakértő leghasznosabb tapasztalatait és tanácsait adja közre karantén idejére.