Ismét autizmusbarát kakaókoncert lesz a Budapesti Fesztiválzenekarral

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar az elmúlt időszakban olyan egyedi koncertformát dolgozott ki a Cseperedő Alapítvány együttműködésével, amelyben az autizmussal élő gyerekek és családtagjaik is jól, és ami talán ennél is fontosabb: biztonságban érezhetik magukat.

Az Autizmusbarát Kakaókoncertek előtt segédanyagokat küldenek a családoknak, hogy fel tudjanak készülni a rájuk váró vizuális- és hanghatásokra – így kerülve el, hogy a gyerekeknek bármilyen váratlan dologgal kelljen szembesülniük a koncert során. Amikor belépnek a zenekar próbatermébe, már ismerhetik a zenészek arcát és a felvonuló hangszereket is. A hangversenyek idejére szintén több fogódzóval készülnek: mesés magyarázatok és színes vizuális eszközök segítik a kicsiket a darabok követésében.

Hogy könnyebb legyen elképzelni, milyen is egy Autizmusbarát Kakaókoncert, készítettünk egy rövid kisfilmet róla: https://www.youtube.com/watch?v=iCMhXXpL2Xs

Itt pedig egy képes beszámolót találnak az előző alkalomról:

https://www.dropbox.com/sh/e0tdpqo2pd28bu2/AAAeDD0agY5qcYOENoCu5PzQa?dl=0

A következő koncert 2016. február 7-én (vasárnap) 12 órakor lesz a Budapesti Fesztiválzenekar próbatermében (III. kerület, Selmeci utca 14-16.).

A jegyek 2500 forintba kerülnek, melyeket a rendeles@bfz.hu címen igényelhetnek Bagi Orsolyánál.

Jegyigényüket jelezzék legkésőbb 2016. január 8-ig (péntek).