Ingyenesen elérhető napirend, módszertani és oktatótartalmak a DATA tervezőfelületén

Komplex támogatás az autizmus spektrum egészén címmel olvasható beszélgetés a MTA-ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoport (MASZK) vezetőjével, Szekeres Ágotával és  Havasi Ágnes kutatásvezető-helyettessel az ELTE weboldalán.

A beszélgetés második felének a témája az AOSZ-szal közösen fejlesztett, és az AOSZ által fenntartott DATA szoftverrendszer volt.

Elkötelezettek vagyunk a DATA hosszú távú fenntartásában, amit a magyar állam is támogat, hiszen a DATA az autizmusban érintett személyek számára nyújt egyedülálló segítséget a mindennapi élethelyzetekben. Tervezőfelületén több ezer rajzos, fotós, videós tartalom található: napirendi lépések, folyamatábrák és videómodellek könnyítik meg a funkciók használatát. Emellett  az autizmusról és az autista személyek támogatásáról szóló módszertani és oktatótartalmak is megtalálhatók a Tervezőfelületen, amik egyaránt nyújtanak támogatást a családoknak és a szakembereknek.

A DATA használatának elsajátításában is segítünk. Az önálló tanulási lehetőség mellett az AOSZ Info-Pont irodákban dolgozó Helpdesk kollégáink is az érdeklődők rendelkezésére állnak.