Ilyen volt az autizmus világnapja Cegléden

2019.április másodikán Cegléden hatodik alkalommal rendezte meg az Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete a figyelemfelhívó, kék lufis sétát. Az egyesület tagjai, támogatóik, önkénteseik és az érdeklődők a Világháborús emlékműnél gyülekeztek. Eddig az egyesület több alkalommal világíttatta meg a „Tajti Music ” segítségével kék színűre a város szép épületeit április másodikán.

Annak, hogy az idén a Lövész utcai, úgynevezett „Autista-Ház” lett megvilágítva, szomorú aktualitása van. Ugyanis tizenhat sikeres év után elhelyezik innen a Losontzi EGYMI – az egyesület által is támogatott-csoportjait. A gondosan kiválasztott helyen, több év előkészítés után működésbe kezdő, és tizenhat éve jól működő szakmai egység költözni készül. És nem szabad akaratából.

A kékbe borult épület mellett álló támogatók és egyesületi tagok egyenként engedték el-igaz, nagyon nehezen-az elmúlt éveket jelképező lufikat. A közben elhangzó idézetek is azt jelezték, hogy az évek nem múltak el nyomtalanul. És azt, hogy a jövő bizonytalan.

Az egyesület köszöni az autizmussal élők nevében a támogatást a megjelenteknek, és a bármilyen módon segítőknek a munkájukat! A sétán résztvevőknek köszönik, hogy kifejezték együttérzésüket!

Cegléd, 2019. április 14.                                           Soltészné Bencsik Ilona

                                                                                           egyesületi titkár

Az eseményen készült képek IDE kattintva tekinthetőek meg.