III. Rehab Critical Mass

Idén május 29-én rendezik a III. Rehab Critical Mass felvonulást, ahol a fogyatékkal élők és képviselőik minőségi szinten, példaértékűen, együtt szeretnének jelen lenni a köztérben és használni azt annyi módon, amennyire különböző és egyedi ez a közösség.

Szolidaritásra szólítják fel az embereket, hogy együtt tehessék láthatóvá az önálló életvitel, a “képessé tétel” előnyeit az egész társadalom számára – az érintetteknek pedig egy biztonságos, befogadó és támogató élményt nyújtsanak, hogy a lehető legjobban képesek legyenek gyakorolni a mindenkit megillető emberi jogokat.

Rehab Critical Mass egy érintettektől induló és alulról építkező civil önszerveződés, mely társadalmi összefogást szorgalmaz a fogyatékossággal élő emberek életminőségének és önállóságának javításáért, társadalmi integrációjuk proaktív elősegítéséért.

Az első felvonulás Budapesten volt 2014-ben, melyen 3000, a következő évben már 6000, sokféle fogyatékossággal élő ember vett részt aktívan. Mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben, vagy mentálisan akadályozott emberek, rokonaik, barátaik, ismerőseik és a szimpatizánsok tartottak vidám felvonulást, s voltak jelen a sokszínű kulturális programokon.

A teljes program az alábbi pdf-ben megtekinthető és letölthető.

További információk, csatlakozási lehetőség:

http://rehabcriticalmass.hu/ne-habozz-rehabozz/
https://www.facebook.com/events/506427369564120/