II. Rehab Critical Mass

A nagy sikerrel megrendezett őszi vonuláshoz hasonlóan a különböző fogyatékossággal élő (mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben, mentálisan akadályozott vagy halmozottan sérült) embereket és „ép” barátaikat várja a Rehab Critical Mass mozgalom május 17-én vasárnap kora délutántól a Clark Ádám térre. 

 

A Lánchíd budai hídfőjénél, 14 órától 15 óráig családi programok, érzékenyítő foglalkozások és piknikszerű közös örömünnep várja a gyülekezőket. A résztvevők a szimbolikus jelentőségű “Nulla” kilométerkőtől induló közös felvonulással szeretnék felhívni az emberek figyelmét a fogyatékossággal élő emberek társadalmi kirekesztésére, azokra a súlyos problémákra és hiányosságokra, amelyek haladéktalan megoldást igényelnek: akadálymentesítés, integráció, inkluzív oktatás, rehabilitáció, támogató szolgálat kibővítése, intézményi kiváltás (mamutintézmények helyett lakóotthonok), munkalehetőségek biztosítása, védett munkahelyek, ápolási díj, szakemberek megbecsülése. Csak néhány téma, melyben a fogyatékossággal élők közössége egyenlő bánásmódot és az egyenlő esélyek megteremtését szeretné elérni.

A rendezvényen – többek között – mozgássérültek, látás- és hallássérült résztvevők segítik a hétköznapi embereket abban, hogy jobban megértsék, átérezzék a fogyatékossággal élők nehézségeit. A szervezők tudják, hogy a magyar társadalom szolidáris velük, de ahhoz, hogy érezhető változás induljon el, még szorosabb összefogásra van szükség a fogyatékossággal élő és az ép emberek között! 

 

A felvonulás az Erzsébet téren zárul, ahol színes kulturális programokkal várják mindazokat, akik egyetértenek abban, hogy a fogyatékossággal élők megkülönböztetését és kirekesztését váltsa fel a befogadás és a sokszínűség.

AKADÁLYMENTES, GYEREKBARÁT esemény!

További információkat itt találsz

További információ: Surányi Judit surjudit@gmail.com, +36 20 560 4026

Részletes program hamarosan a www.rehabcriticalmass.hu oldalon és a

Facebookon: https://www.facebook.com/rehabcriticalmass.hu

 

 

forrás: rehabcriticalmass.hu