Így táboroztak a veszprémi AutiSpektrum Egyesület Tartalmas pihenés táborában az autista gyerekek

TÁBORI BESZÁMOLÓ
2020. augusztus 10. – augusztus 14.

A táborban készült képek IDE kattintva tekinthetőek meg.

A tábort 10 gyermek, 5 pedagógus és 1 gyógypedagógiai asszisztens részvételével kezdtük meg. Segítőként csatlakozott hozzánk egy középiskolás tanuló, aki a közszolgálati gyakorlatát teljesítette az AutiSpektrum Egyesületnél.

A gyerekeket életkor szerint két csoportra osztottuk, ezekben az öt fős csoportokban vettek részt a foglalkozásokon. A csoportbontás elve jónak bizonyult, szabadidejükben megfigyelve a gyermekeket azt tapasztaltuk, hogy ők is eszerint választanak beszélgetőtársat. A napokat jól láthatóan strukturáltuk, ami kiválóan bevált.

Felnőttek és gyermekek között jó volt az összhang. Bizonyos döntésekbe bevontuk őket is. Véleményüket mindig megfogalmazhatták, ha módunkban állt, figyelembe is vettük azokat. A foglalkozásokon aktívan vettek részt, néha tapasztalható volt ellenállás, de minden esetben újra bevonódtak.

A felnőttek között megfelelő összhang, munkakapcsolat alakult ki. Minden szakember tudása legjavát adta, a gyerekek fejlődéséhez és jóllétéhez maximálisan hozzájárult. A táborzáró beszélgetés során minden egyes gyermek pozitívan nyilatkozott a táborról.

2020. 08. 16.                                                                       Szabó Anita

                                                                               táborvezető gyógypedagógus