Idén is folytatjuk az egyeztetéseket

Közel száz város polgármesterével kezdeményeztünk személyes találkozót. Cél, hogy autista személyek számára nappali ellátás létrehozását tervezzék meg a városaikban. Megkereséseink indokoltságát a hozzánk érkező szülői igényekkel és a Klebelsberg Központtól kapott adatokkal támasztottuk alá. 

A városvezetők nyitottan fogadták a javaslatokat, amelyekkel az AOSZ Info-Pont irodákban dolgozó munkatársaink megkeresték őket. 34 város vezetősége fogadta az AOSZ munkatársait, hogy egyeztessenek a lehetséges fejlesztésekről, amikhez igénybe vehetik a TOP Plusz pályázati forrásokat. Kollégáink legutóbb Székesfehérváron, Kalocsán, Hódmezővásárhelyen és Tapolcán jártak, ahol a városok képviselőivel közösen gondolkodtak arról, hogyan lehet autizmus-specifikus nappali intézményi férőhelyeket létrehozni. 

Az Autisták Országos Szövetsége szakmailag támogatja az önkormányzatok fejlesztési szándékait. Szervezett intézménylátogatás lehetőségét kínáljuk az érdeklődő önkormányzatoknak a kecskeméti Csodabogár Autizmussal és Fogyatékkal Élő Személyek Nappali Intézményével és a békéscsabai AUT-PONT Alapítvány Nappali Intézményével közösen. A városok megtekinthetik az autizmus specifikus ellátási környezetet, információkat kaphatnak az ellátás-szervezéssel, működtetéssel kapcsolatos kérdéseikre. Az intézménylátogatások már meg is kezdődtek. Az egri önkormányzat képviselői korábban Kecskeméten jártak, február 20-án pedig a békéscsabai intézménylátogatáson a bajai önkormányzat képviseletében Széll Péter és Hajdu Miklós alpolgármesterek, Hódmezővásárhelyről Dr. Berényi Károly alpolgármester, Cseuz Judit kabinet munkatársa, valamint Nagy Csilla, az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola szakmai igazgatóhelyettese  vettek részt. 

Az Autisták Országos Szövetsége további érdekvédelmi összefogást kezdeményezett a városok együttműködésével, melyhez Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott támogatását kérte.

Ezúton is köszönjük a két intézmény és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának együttműködését és befektetett munkáját!