Határon átívelő segítséget is nyújthatunk

A nagyfödémesi Konradko Polgári Társulás és a Carissimi Nonprofit Alap szervezésében „Autizmus – Egy önállóbb élet felé” című rendezvényen szakmai előadást tartott Kővári Edit, az AOSZ elnöke és Havasi Ágnes, az  ELTE BGGYK és az Autizmus Alapítvány szakembere a szlovákiai Galántán.

Szlezák Erika, a Konradko Polgári Társulás elnöke és Zupkó Mária, a Carissimi elnökségi tagja mellett a részt vevő pedagógusok, szülők, szakértői vizsgálatot végző szakemberek is nagy érdeklődéssel fogadták a „Kommunikáció az autizmus spektrumán – alapvető módszerek a támogatásban” és „A mobilommal önállóbb lehetek? – bemutatkozik az AOSZ és az ELTE által létrehozott DATA rendszer” című előadásokat. Különösen a DATA szoftverrendszerről szóló ismertető volt népszerű: a résztvevők elmondták, hogy a DATA-t a magyar mellett szlovák nyelvű egyéni tartalommal is fel tudják tölteni, így a DATA akkor is tud segíteni, ha az autizmusban érintett felhasználók olyan személlyel kerülnek kapcsolatba, aki szlovákul kommunikál velük.

A határon átnyúló kapcsolatot tovább építjük, erősítjük. A Felvidéken élő autizmusban érintett családokat és a szakembereket is várjuk AOSZ Info-Pont irodáink szolgáltatásaival. Munkatársaink autizmus módszertani ismeretek megosztásával, DATA Helpdesk szolgáltatással, szakkönyvtár hozzáféréssel várják a határ túloldalán élő autizmusban érintett sorstársainkat.