Hamarosan Nagykanizsára érkezik a Nők kékben vándor-fotókiállítás

Az Autisták Országos Szövetsége a Családbarát Ország 2015 program keretében „Nők kékben” címmel indított országos kampányt. Programunk célja, hogy „jó példák” bemutatásával erősítse az autizmussal érintett, nehezebb körülmények között élő családok, nők helyzetét, társadalmi elfogadottságát és aktív társadalmi szerepvállalását.
Társadalmi szemléletformáló programunk célja, hogy az autizmussal élő gyermekeket nevelő nők, családok helyzete láthatóvá, elismertté váljon Magyarországon, valamint hogy felhívjuk a figyelmet mindazokra az értékekre és erősségekre, melyekkel ezek a nők és családok hozzájárulnak az értékteremtéshez és a társadalmi sokszínűséghez.
Tagszervezeteink számára pályázat útján nyílt lehetőség arra, hogy a program keretében megvalósult kiállítást, vándorkiállítás formájában saját programtervükbe illesszék. A kiállítás szervezésével a szervezet felhívhatja saját környezetében is a figyelmet a programban megfogalmazott értékekre.

A vándorkiállítás következő helyszíne a Zala megyében található Nagykanizsa városa lesz.

A megnyitó helyszíne: Hevesi Sándor Művelődési Központ – Ősze András Galéria (8800 Nagykanizsa, Széchenyi tér 5-9.)
Időpontja: 2016. szeptember 12., hétfő, 17.00 óra.

A megnyitón köszöntőt mond Cseresnyésné Nagy Lívia a nagykanizsai kiállítás védnöke. A kiállítást megnyitja Lehota M. János esztéta.

A vándorkiállítás fővédnöke Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (EMMI).

A kiállítás a megnyitót követően szeptember 22-ig lesz megtekinthető.

A kiállításról bővebb információk olvashatóak alábbi weboldalunkon: http://aosz.hu/nok-kekben-vandor-fotokiallitas/

 

meghivo_nagykanizsa (1280x457)