Tatabánya 2018

Tatabánya is csatlakozott a kampányhoz

Kék megvilágítást kapott a Turul Emlékmű

Tatabányán a közelmúltban alakult Támogató szülőklub kezdeményezésére kék színnel világították meg a Turul Emlékművet, s április 2-án lufis sétát is szerveztek kora délután a klub tagjai a város központjából a Turul Emlékműig. A maroknyi csapat kék lufikkal a kézben vonult fel a Kő-hegyre, ahol a szülőklub asztala mellett már több tucat érdeklődő várta a csapatot.  A lufifelengedés volt az egyik leglátványosabb momentuma a délutánnak, majd a kékséges tojások gurítása következett. Nagy lelkesedéssel, örömmel dobálták a húsvéti tojásokat a fiatalok – kicsik, nagyok egyaránt. A Nyuszivadászat legjobbjai apró jutalmat kaptak, majd a csapat elsétált a közeli rétre, ahol sorversenyt szerveztek a kellemes tavaszi időben a gyerekeknek.

A szervezők, a Támogató szülőklub alapítói – Lovász Mariann gyógypedagógus, a Családi és Gyermekjóléti Központ munkatársa, valamint Sugár Gabi, érintett szülő – az esemény végén felhívták a szülők figyelmét a klubra, a zárt facebook-csoportra, annak érdekében, hogy minél többen kapcsolódjanak be a csoport életébe.

A tatabányai Támogató szülőklub minden hónap második szerdáján tart összejöveteleket – legközelebb április 11-én, szerdán 16.30 órakor kezdődik a klubfoglalkozás Tatabányán, a Család és Gyermekjóléti Központ Platán téri központjában. Ezúttal a szociális ellátásokról, az igényelhető támogatásokról, járandóságokról lesz szó. A klub zárt facebook-csoportot is működtet, ahol lehetőségük van az autista gyermekeket nevelő szülőknek megbeszélni problémáikat, mindennapjaikat. A klub folyamatosan várja az érintetteket. 

« vissza a galériához