Siófok 2016. 05. 06.

Az Autisták Rehabilitációjáért, Oktatásáért és Neveléséért (ARON) Siófoki Egyesület beszámolója:

“2016. május 6-án nyílott meg a Nők kékben vándorkiállítás Siófokon, a Kálmán Imre Kulturális Központban. A tárlatot Hamvas Péter, a város alpolgármestere nyitotta meg, a megnyitó meghívott vendége volt Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke és Komka Péter fotóriporter. A kiállításon az alpolgármester köszönetét fejezte ki azért, hogy a kiállítás országos körútját Siófokon kezdte meg és a siófoki ARON Egyesületet érte a szervezéssel járó, megtisztelő feladat. Köszöntőjében azt is hozzátette, hogy a kiállítással a szervezők – akár érintettként, szülőként vagy pedagógusokként – az autizmus ügyével kapcsolatos elkötelezettségüket demonstrálják, és kijelentette, lényegesnek tartja, hogy az emberek szembenézzenek és mellé állhassanak egy ilyen fontos és közhasznú ügynek.
A fotókiállítást – becsléseink szerint – közel 2000 fő tekinthette meg, ami annak is köszönhető, hogy a tárlat a Siófokon megrendezett Richter Egészségnap rendezvényeinek része volt, mely egész napos programjával több ezer embert vonzott a város Fő terére és a kulturális központba.
Az ARON Egyesület elnökeként és érintett szülőként is örömmel tölt el, hogy a kiállítás Siófokon betöltötte küldetését, úgy családbarát, példamutató jellege, mint az autizmussal kapcsolatos érzékenyítő program szempontjából. Boldog vagyok, hogy városunkban többé nem tabuként, hanem a probléma iránti nyitottsággal, érdeklődéssel és segítőkészséggel tekintenek ránk, ami nagyban köszönhető az AOSZ által felkínált lehetőségnek.

Tóthné Vámosi Ágnes, elnök – ARON Egyesület, Siófok”

 

« vissza a galériához