Cegléd

“Autizmus Világnapja Cegléden 2016-ban

Az eseményt idén harmadik alkalommal szervezte meg az Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete.
A figyelemfelhívó séta, ami a Szent György térről indult, kék lufik és kék lámpások kíséretében kígyózott át a Református Nagytemplomhoz, ami Cegléd egyik jelképe.
Az ott lévő kertben színvonalas műsorra került sor. Így hívtuk fel a figyelmet az autizmussal élő emberekre, arra, hogy az autizmus egy olyan másság, amit még mindig sokan nem ismernek, vagy csak kevés, esetleg téves ismeretük van róla. Ahhoz, hogy növekedjen az autizmussal élők társadalmi elfogadása, elfogadottsága, segítése, meg kell őket ismerni, tudni kell róluk.
A műsor után harangszó zúgásának kíséretében vonult át több száz ember a rendezvény zárásaként a Kossuth szoborhoz, hogy megcsodálják az Autizmus Világnapja alkalmából kékre világított Nagytemplomot.
Most először sikerült azt megszervezni, hogy valami „kékbe boruljon” ezen a napon a városban. Sokan, akik csak véletlenül jártak arra, megálltak megcsodálni, lefényképezni az impozáns látványt.
A világnapi rendezvényhez nyújtott támogatását itt is köszönjük Cegléd Város Önkormányzatának, a Református Általános Iskola és Óvodának, a Ceglédi Református Nagytemplomi Egyházközségnek és a Tajti Music Kft.-nek, valamint a rendezvényen bármilyen formában fellépőknek, segítőknek!”

Az Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete nevében: Soltészné Bencsik Ilona, egyesületi titkár beszámolója

A fotók Pál János munkái.

« vissza a galériához