Az Autista Gyermekekért Egyesület tábora

Rövid beszámoló a gyógypedagógus tollából

 

Minden programot sikerült megvalósítanunk, bár a tervezett sorrenden, az időjárás miatt változtatnunk kellett. Tervezett programjaink a következők voltak: szabadidős tevékenységek strukturált formában, kutyaterápia, fagyizás, játszótér, lovas kocsikázás, bábszínház, Vadaspark, kézműves foglalkozás, vonatozás Kiskunfélegyházára, fagyizás, sütizés

A gyermekek napirendjét a tanévihez hasonlóan állítottuk össze azzal a különbséggel, hogy jóval kevesebb volt a feladatok száma, ezzel szemben hosszabb volt a jutalommal tölthető idő.

Lehetőségük volt a gyermekeknek internetezésre, mese illetve természetfilm megtekintésére, a tornaterem nyújtotta lehetőségek kihasználására, valamint az udvaron biciklizésre, trambulinozásra, hintaágyban pihenésre.

Összességében az egész hétről elmondhatom, hogy nagyon jó hangulatban telt el. Viselkedésprobléma szinte egyáltalán nem fordult elő. Az egy hétre verbuválódott csapat gyermek és felnőtt tagjai úgy tudtak együttműködni, mintha egy összeszokott csoport tagjai lennének.

Köszönettel tartozom kollegáimnak, akik egész héten jókedvvel  és szaktudásuk legjavát nyújtva fáradoztak azon, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

Köszönöm továbbá a lehetőséget az Egyesületnek, hogy részt vehettem ebben a táborban!

« vissza a galériához