Abigél Közhasznú Egyesület Tartalmas Pihenés tábor 2018

„Emlékszem az első évekre, amikor a gyermekeink számára az iskolában dolgozó szakemberekkel összefogva mi magunk, önerőből, saját erőforrásból szerveztük meg az első táborokat. A nagyik főztek a bográcsban, mi felfedeztük Salgóbánya természeti kincseit és az erdők értékeit, csodáltuk a hegyeket és a Salgótarjánra nyíló kilátást. A reggelit együtt készítettük, délután együtt pakoltunk és takarítottunk. A szülők otthonról hozták a nyári játékokat, a tesók önkéntesként varázsolták a tábori jókedvet! Felnőttként, édesanyaként életre szóló emlékeket kaptam a szakemberektől, a gyerekektől, a szülőtársaktól! Óriási hálát éreztem, hogy amikor csak tenni akarás és jó szándék volt az Egyesületünk zsebében és besétáltam kérni a salgótarjáni Városgazdálkodási és Üzemeltetési Kft-hez, azonnal és fenntartások, félelmek nélkül adták oda ingyen a minden eszközzel és kényelemmel ellátott hétvégi házukat. Ez azóta sincs másként, immáron sokadik éve biztosítják ugyanolyan önzetlenül a helyszínt a gyermekeink számára. Előre bekészített tüzelővel, kitakarítva, minden finomsággal felszerelve… Szülőtársam megkereste a helyi tömegközlekedési vállaltot, akik különjárat indításával könnyítették meg a reggeli és délutáni közlekedést. A táboraink azóta is minden évben megrendezésre kerülnek, de már másféle tartalommal is meg tudjuk tölteni az Autisták Országos Szövetségének támogatásából a tábori napokat.

                                                                                                                                             Kővári Edit

                                                                                                                                                  elnök

Június 25-29-ig Salgótarjánban rendezte meg táborát a Nógrádi Autizmus Alapítvány 10 gyermek és 9 kísérő részvételével. A tábor programjai között szerepeltek különböző kézműves foglalkozások, sportfoglalkozások és gyakorlatias háztartási ismeretek. A résztvevők látogatást tettek a helyi mentőállomáson, bohócok fergeteges szórakoztatásán vehettek részt és különböző állatokkal ismerkedhettek meg a táborban. 

Ugyanebben az időpontban tartotta meg táborát az Abigél Közhasznú Egyesület is. A táborban 9 autista gyermek vett rész 6 kísérővel a már megszokott festőien szép környezetben Salgóbányán. A különböző szabadtéri foglalkozások mellett a kézműves- és a hangszeres ének-zene foglalkozásokon is örömet okoztak a táborozók számára. Mindkét tábor autizmusban képzett és gyakorlott szakember vezetésével az autista gyermekek speciális szükségleteire reagálva valósultak meg, így a gyermekek stresszmentesen, boldogan élvezhették a nyár első napjait.

A két salgótarjáni tagszervezetünk évek óta pályázik és sikeresen valósítja meg a feledhetetlen élményeket adó táborokat, melyet a jövőben is folytatni szeretnének!

Az Autisták Országos Szövetsége ezúton is köszöni a salgótarjáni Városgazdálkodási és Üzemeltetési KFT által évek óta ingyenesen biztosított, erdei környezetben kialakított, gazdagon felszerelt pihenőházának biztosítását és az autista gyermekek nyári időtöltéséhez biztosított önzetlen segítségét!

Az alábbi fotók az Abigél Közhasznú Egyesület táborában készültek Salgóbányán.

« vissza a galériához