Gábor félmaratonista!

ask_futas

Boros Gábor autista, a gyöngyösi Autista Segítő Központ tanulója. Néhány hónapja elhatározta, hogy futni fog. Elkezdett keményen edzeni. Tavasszal lefutott egy 10km-es távot, nyáron pedig már egy félmaratoni  váltó tagjaként ért célba. Úgy döntött, hogy ősszel egy ennél is nehezebb távon, a félmaratonin fog elindulni. Ötletének megvalósításában támogatta Nádudvari Péter zeneterapeuta, aki rendszeresen vesz részt hosszútávfutó és triatlon versenyeken. Segítségére volt még Zvara Ernő, és Keresztesi Koppány, autizmussal élő gyerekeket nevelő szülők, továbbá Méhész András szabadidő-szervező, valamint Ochtinszky Henrik masszőr. Ezen kívül rengeteg ismerős szállt be a projektbe kisebb-nagyobb volumenben.

Céljuk az volt, hogy bizonyítsák, hogy az autisták is képesek lehetnek olyan teljesítményre, mint autizmussal nem élő társaik.

A mindössze 16 éves Gábor, 2 óra 26 perc és 12 másodperc alatt teljesítette a távot, ezzel bekerült a 200 legjobb futó közé, ami hatalmas teljesítmény, hiszen életkora és versenytapasztalata nem garantált ilyen jó eredményt. Gáborral együtt futott Peti, Ernő és Koppány, akik a verseny egésze alatt segítettek neki a megfelelő tempóban, az erőbeosztásban, és természetesen hatalmas lelki segítséget is jelentettek számára. Mikor célba értek, a hangosbemondó külön kiemelte, hogy autizmussal élő fiatalember teljesítette a távot, ami hatalmas ovációt váltott ki a jelenlévő közönségből.

Gratulálunk Gábornak, és további fantasztikus sikereket kívánunk neki, a sportban és az életben egyaránt!