Futballélményhez jutottak autizmusban érintett családok az MTK jóvoltából

Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt.-vel való együttműködésnek köszönhetően a 2021-2022-es évi bajnokság tavaszi szezonjában 4 alkalommal összesen 26-an látogattak el velünk az MTK mérkőzéseire. Előzetes jelentkezés során lehetett jegyeket igényelni az autizmusban érintett családoknak.

Minden érdeklődő nagyon várta, kíváncsian érkezett a helyszínre, és közösen szurkoltunk a lelátón. A mérkőzések jó hangulatban teltek, remek rálátás volt a pályára, és nagyszerű élményekkel gazdagodtak a résztvevők. Voltak, akik visszajáró vendéggé váltak! Sok pozitív visszajelzést és köszönetet kapott tőlük az AOSZ és a vendéglátó MTK is.

A házigazdák fontosnak tartották, biztosították az autizmus szempontokat, és mindig szívesen látták az érdeklődőket. Az együttműködés várhatóan tovább folytatódik a következő szezonban, reméljük ismét lesz lehetőségünk együtt szurkolni az MTK-nak.

A meccs résztvevőinek gondolataival köszönjük az MTK elnökének és munkatársainak a gondoskodó fogadtatást és az élmények biztosítását. Egyúttal köszönjük Kovács Kincső munkatársunknak, hogy minden meccsen lelkesen menedzselte a jelentkező, autizmusban érintett társainkat és kísérőiket.

„Rengeteg élménnyel gazdagodva, az Autisták Országos Szövetségének és az MTK Budapest Labdarúgó Zrt.-nek köszönhetően, gyermekbarát környezetben, közösen, életünk első NB1-es labdarúgó mérkőzését tekintettük meg.”

Tamás (8 éves) : „A biztonságunkra is vigyáztak, pattogatott kukoricában és üdítőben sem volt hiány, így a labda is jobban pattant és mi üdítően néztünk a színvonalas mérkőzést! Találkoztunk Gedeonnal, az MTK kabalaállatával.”

„…Kirinek mindig hatalmas élmény volt, örömmel ment, lelkesen szurkolt, boldogan készült a következőre. Az MTK mez kötelező viselet volt számára, volt, hogy a lelátón vette át, mert nem abban érkezett.”

„Nagyon élveztük, és ami a legfontosabb a gyerek is élvezte. …Azok, akik nem éltek a lehetőséggel és nem jöttek el, bánhatják. Legközelebb érdemes lesz bepótolniuk.”

„Nagyon köszönjük a lehetőséget egy életre szóló élmény volt! Tényleg autizmusbarát helyen volt lehetőség szurkolni.”